Uvařit správně rýži, to je pro leckoho věda. Kdo ji někdy připálil nebo ji měl na plotně půl dne a přesto byla tvrdá, ten ví, o čem mluvím. Moderní věda ovšem tento palčivý problém lidstva již vyřešila. Inteligentním rýžovarem.
3. 10. 2013
Ano, jako bych slyšel námitky "pytlíkářů", že rýži ze sáčku prakticky nelze zkazit a žádný rýžovar není potřeba, ovšem já ji zkrátka raději dělám klasickým způsobem, vařit jídlo v igelitu mi přijde podivné. Navíc jsem podlehl trendu propagovaném kuchařskými show a lifestylovými magazíny, že vařit rýži v sáčku v současnosti není "IN".
Podívejte se na předešlý článek z naší nové série o hi-tech kuchyni:
COOK, tedy vařit, to stojí v anglické verzi inteligentního rýžovaru na červeném tlačítku. Zdroj: Daiji Hirata (Flickr)
Proto mne zaujalo, když jsem se v jednom článku dočetl o "inteligentních rýžovarech". V A-Z kvízu by sice moc daleko nedošly, ale i tak umí zajímavé věci. Například rozpoznají, jaký typ úpravy vyhovuje danému typu rýže. Podle toho potom ohlídají správnou teplotu a dobu vaření. Pro ty, kdo se potýkají například s těžkostmi přípravy rýže natural, docela užitečné.
Tahle vychytávka, která na sebe bere starost o vaření oblíbené přílohy, stojí v přepočtu asi 3500 korun. Sice ušetří spoustu práce a starostí, nicméně připravuje o radost z vaření a o vtipné chvilky nad nechutnou připálenou rýží, jichž bych se já osobně nerad vzdal.
A co vy, pořídili byste si rýžovar? Napište nám o tom na Facebook.