Máte chuť na uzené maso, ale co naplat, s udírnou jste při stavbě domu nepočítali? Nevěšte hlavu, pro takové případy existuje cosi, čemu se říká „udící pistole“. O co se jedná?
16. 10. 2013
Jde o poměrně jednoduchou a překvapivě (vzhledem k výslednému efektu) malou věcičku napájené ze dvou tužkových baterií. V amerických obchodech ji lze pořídit za necelých sto dolarů. Efekt je prý dokonalý, tedy téměř dokonalý, protože ve výsledku nemáte uzené maso, ale maso, které chutná jako uzené (podle ujištění výrobce).
Jak tahle věcička vlastně funguje? Jak jsme již naznačili, sama neudí, pouze pomáhá docílit efektu chuti uzeného masa. To hlavní, tedy tepelnou úpravu obstará trouba. Na talíř se tak dostane pečené maso s příchutí uzeného.
Tvrdé gurmánské jádro se asi právě křižuje, hází na monitor papuče a vykřikuje: „Zvěrstvo!“ My mu částečně dáme zapravdu, protože tradiční postup uzení skutečně nic nenahradí. Pro toho, kdo chuť uzeného miluje a stačí mu v alespoň jakéms, takéms provedení, ale může udící pistole představovat celkem zajímavou a užitečnou pomůcku do kuchyně.
Unikly vám předchozí díly seriálu Technické vychytávky do kuchyně?
- Technické vychytávky do kuchyně: iGril
- Technické vychytávky do kuchyně: Inteligentní rýžovar
- Technické vychytávky do kuchyně: Instantní chladič vína
Staňte se fanoušky našeho profilu na síti Facebook.