12. 7. 2023
Jako ty nejproslulejší dobroty, i Buffalo wings vznikly z nouze a z potřeby využít jen pár konkrétních surovin. Ani v tomhle případě to nebylo šlápnutí vedle. Majitelka jistého baru v Buffalu potřebovala zpracovat neobvyklé množství kuřecích křidélek ze špatně zprocesované objednávky. Surovin na to ale moc neměla.
Ovšem to, co v roce 1964 dala poprvé dohromady, se stalo legendárním majstrštykem, i když šlo dlouho jen o regionální specialitu. Teprve v polovině 80. let 20. století poznala kuřecí křidélka Buffalo většina země. Pokud dáváte přednost neumaštěným prstům a na množství konzumované zeleniny nešetříte, věříme, že si zamilujete Buffalo salát.
Bufallo salát: Recept na luxusní dobrotu k obědu i večeři
Jak tedy na to, aby si všichni strávníci pochutnali a pak vám vysekli poklonu?
Co potřebujete (na 4 porce): 2 kuřecí prsa, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce pálivé omáčky (ideálně s kajenským pepřem), římský salát nakrájený na proužky, 4 kousky řapíkatého celeru nakrájeného na plátky, 2 nahrubo nastrouhané mrkve, 2 jarní cibulky (na kousky nasekanou zelenou část); na dresink pak ještě 70 ml bílého jogurtu, 70 ml podmáslí, lžíci octa, 2 lžíce majonézy, ½ lžičky cukru, 35 g modrého sýra (nadrobeného), sůl a pepř (obojí čerstvě namleté)
Jak na to?
- Nejdřív si připravte dresink. Jogurt nechte vykapat, pak ho pečlivě smíchejte s podmáslím a majonézou.
- Pak přidejte cukr a ocet a znovu míchejte dohladka. Nakonec přisypte modrý sýr, sůl a pepř. Znovu promíchejte, ať se všechny ingredience spojí.
- Nechte si rozehřát gril.
- Kuřecí prsa naklepejte a pak je nakrájejte na nudličky asi centimetr široké.
- V míse smíchejte olej s pálivou omáčkou a v téhle směsi pěkně promíchejte maso, aby se obalilo a začalo se táhnout.
- Pak dejte kuře péct na plechu na gril. Trvá to 4–6 minut a během téhle doby nezapomeňte maso otočit.
- V další míse si připravte zeleninu – cibulku, mrkev, římský salát a celer promíchejte a potom vmíchejte i dresink.
- Zeleninu rozdělte na talíře a na ni navrstvěte maso. Hotovo!
K salátu můžete přikousnout oblíbené pečivo, vynikající je s čerstvou bagetkou. Přidat můžete i trošku pálivé omáčky – pro ty otrlejší. Dobrou chuť!
Použité zdroje:
- https://runwayonline.cz/gurmet/buffalo-wings-jak-pripravit-ta-nejlepsi-vsadte-na-originalni-recept/
- https://www.weber.com/CZ/cs/recepty/dr%C5%AFbe%C5%BE%C3%AD-maso/ku%C5%99ec%C3%AD-buffalo-sal%C3%A1t-s-dresinkem-z-modr%C3%A9ho-s%C3%BDra/weber-2013787.html
- https://www.receptik.cz/buffalo-salat-s-kurecim-masem/