12. 8. 2020
Marshmallow z pytlíku do pusy? Ale přes gril!
Kdybychom vám před 20 lety řekli, že oblíbené pěnové bonbóny můžete rozpéct na přímém ohni nebo si je zlehka ogrilovat a ve výsledku budete nadšení, asi byste si ťukali na čelo, jestli jsme se nezbláznili. Západní země ale kult „maršmelounů“ rozšířily i k nám, proto tuto dobrotu ochutnal už kdekdo. Pokud budete chtít, můžete je jíst rovnou z grilu. Možná vás ale zaujme tento recept.
V západních zemích je opékání těchto pěnových bonbónů velmi oblíbené. V Česku jde spíše o netradiční pochoutku.Zdroj: www.bigstockphoto.com
Co potřebujete: sáček bonbónů Marshmallow, balení grahamových sušenek, mléčná čokoláda
Jak na to:
- Maršmelouny nechte pomalu grilovat. Neustále na ně dohlížejte, protože se teplem začnou roztékat a brzy by mohlo být „po nich“.
- Jakmile začnou být vláčnější, položte několik kousků na grahamovou sušenku, přidejte na bonbóny kostičku čokolády a přiklopte druhou sušenkou.
- Tenhle dezert ocení každý milovník sladkých pochutin!
Špízy nabité vitamíny a minerály. Ty z ovoce!
Jestli patříte k milovníkům ovoce, ať už jakéhokoli, zkuste si ho ugrilovat a dejte jeho chuti nový rozměr. Připravte si špíz, který zalahodí chuťovým buňkám i očím!
Co potřebujete: pomeranč, mango, avokádo, papáju, ananas, 2 limetky, 200 g tekutého medu, mascarpone, mátu, javorový sirup a opražené mandlové plátky
Na grilu bude dobře i ovoci. Připravte třeba špízy s tropickým ovocem, které potřete marinádou z limetky a medu.Zdroj: www.bigstockphoto.com
Jak na to:
- Omyté ovoce nakrájejte na stejně velké kousky a střídavě je napichujte na špejli.
- Šťávu ze dvou limetek smíchejte s nasekanou mátou a medem.
- Touto marinádou potřete špízy a grilujte zhruba 5 minut.
- Až dáte špízy na talíř, potřete je javorovým sirupem, poklaďte na ně mascarpone a posypte mandlovými plátky.
Je libo ovocný koláč z grilu?
Na grilu se dá připravit ledacos. I sladké placičky, které by se daly přirovnat k palačinkám nebo lívanečkům. Budete na ně potřebovat litinovou desku, na které to pak půjde skoro samo. Případně, pokud máte, můžete použít litinový vaflovač. Nebo můžete na grilu i upéct ovocný koláč a nemusíte se tak ani hnout od ostatních strávníků.
Co potřebujete: 250 g másla, 125 g cukru moučka, 375 g hladké mouky, žloutek
Jak na to:
- Dno a stěny hliníkové formy vymažte máslem.
- Vytvořte těsto z výše uvedených ingrediencí a nalijte ho do formy.
- Smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a potřete jím těsto.
- Na tvaroh dejte ovoce, které máte zrovna po ruce.
- Dejte na gril a sledujte, jak bude těsto zlátnout. Ideální je k tomu gril s horním krytem. V troubě pečení trvá asi 25 °C, u grilu může být čas trošku odlišný.
Nepropadejte při grilovačkách nudě. Vsaďte na některý z neotřelých receptů a připravte sladkou dobrotu, kterou ocení nejeden mlsný jazýček