28. 10. 2023
Trojobal je nestárnoucí, geniálně jednoduchý a chuťově nepřekonatelný způsob obalování, kterým nic nezkazíte. U strávníků má zaručený úspěch a maso, sýry, houby i obyčejnou zeleninu vždy povýší o level výš. Pokud se vám ovšem povede! Dokonalý trojobal se nesmí trhat a musí být křupavý, nadýchaný a bez připálených kousků.
K obalení použijte polohrubou mouku
Používáte k obalování hladkou mouku? Zapomeňte na ni a raději zvolte mouku polohrubou nebo hrubou. Tolik nelepí a připraví mnohem lepší podklad pro vejce a strouhanku. Obal bude navíc více nadýchaný.
Do vajíček nepřidávejte sůl
Tip: Aby byl trojobal více nadýchaný, přidejte k mouce špetku kypřicího prášku nebo do strouhanky přisypte trochu jedlé sody.
Vejce velmi zlehka rozšlehejte a nesolte je. Pokud do nich přidáte sůl, zřídnou a nepřichytí tak dobře strouhanku. Přidat však můžete trochu mléka, kefíru, piva, oleje nebo lžičku bílého jogurtu, které vám naopak pomohou s lepší přilnavostí. Vždy však nezapomeňte nechat vejce po obalení dokonale okapat.
Strouhanku si připravte svou vlastní
Strouhanku si namelte těsně před obalováním, aby nebyla zatuchlá, a vždy ji prosejte, abyste ji zbavili větších kousků, které mají tendenci se připalovat.
Pro zajímavější chuť můžete do strouhanky přidat najemno nastrouhaný parmazán, ovesné vločky, mandlové i kukuřičné lupínky, slunečnicová semínka, mleté ořechy, sušené chilli, hrubou sůl i drcený barevný pepř.
Řízek nebo jinou surovinu obalenou v trojobalu vložte vždy do rozpáleného tuku. Ideálně do sádla, přepuštěného másla nebo do jiného tuku s vysokým kouřovým bodem. Trojobal se musí začít ihned smažit, aby nestihl nasáknout tuk.
Zdroje:
- https://www.lifee.cz/vareni-a-recepty/jak-mit-nejkrupavejsi-trojobal-do-strouhanky-primichejte-tajnou-prisadu_167279.html
- https://svetkreativity.cz/trojobal-dokonaly-recept-obalovani-rizku/
- https://www.onlyu.cz/varime/naucte-se-trojobal-udelat-tak-aby-vam-neopadaval-a-na-strouhance-nebyly-tmave-fleky/
- https://svetkreativity.cz/k-dokonale-krupavemu-trojobalu-pomuze-1-ingredience-kterou-ma-kazdy-doma-a-nikdy-by-vas-nenapadlo-ji-pouzit/
- https://www.toprecepty.cz/tipy-triky/jak-se-dela-trojobal-jednoduchy-navod/
- https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/naucte-se-michat-a-grilovat-reznicky-burger-od-frantiska-ksany/
- https://www.toprecepty.cz/tipy-triky/jak-na-dokonaly-trojobal-rady-a-tipy/